X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
07/12/2018 |  10:33 ⇒ 10:41 | Извор: СРНА

Усташки апологета Лељак враћен са сиднејског аеродрома

Роману Лељку, усташком апологети, историјском ревизионисти који тврди да је усташки концентрациони логор Јасеновац "само мит", забрањен је улазак у Аустралију.
Роман Лељак (фото:glas-koncila/Б.Човић) -
Роман Лељак (фото:glas-koncila/Б.Човић)

Он је био у авиону који је слетио на аеродром у Сиднеју, након чега га је обезбјеђење привело и испитивало пет часова.

Лељак је спроведен у хотел у склопу аеродрома и потврдио је за хрватске десничарске медије да се враћа кући првим слободним летом.

Он је, заједно са још једним усташким апологетом Игором Вукићем, у четири велика аустралијска града - Сиднеју, Мелбурну, Канбери и Перту - требало да промовише филм и књигу "Мит о Јасеновцу".

Лељак ревидира историју, негира геноцид усташа над Србима, Јеврејима и Ромима, те тврди да су злочине чинили партизани, а не усташе.

Десничарски медији тврде да је Лељка "неко пријавио" и послао аустралијским властима копије новинских чланака и текстове у којима се овај ревизиониста "лажно оцрњује".

Све више земаља у свијету затвара врата апологетама усташког покрета - контроверзном пјевачу Марку Перковићу Томпсону одавно је онемогућено да наступа било гдје ван Хрватске /изузев у хрватским дијеловима Федерације БиХ/, а сада се то све чешће дешава и квазиисторичарима које финансира хрватска десница.