latinica  ћирилица
07/12/2018 |  10:38 ⇒ 13:14 | Аутор: СРНА

Директор Болнице "Србија" поднио оставку

Директор Болнице "Србија" Горан Тодоровић рекао је да се повлачи са те функције због принципијелних разлога "јер му се чини да Синдикат и неки други људи не показују довољно добре воље" да Болницу заједно поведу корак напријед.

"Данас сам Министарству здравља поднио писану оставку на мјесто директора Болнице. Чини ми се нема добре воље у колективу да и даље растемо и напредујемо те у новој болници остваримо још боље резултате. Новом директору којег ће, претпостављам, ускоро поставити Влада Републике Српске желим све најбоље", истакао је Тодоровић.

Тодоровић је ову одлуку саопштио новинарима након данашње додјеле захвалница запосленима, телевизијским кућама и појединцима који су показали изузетно залагање и допринос успјешној реализацији пројекта изградње и опремања нове болнице.

"Са мјеста директора повлачим се из принципијелних разлога јер ми се чини да Синдикат и неки други људи не показују довољно добре воље да Болницу поведемо корак напријед. Што се тиче планова за 2018, нисмо остварили резултате. Не могу да се помирим са чињеницом да неки људи мисле да је довољно доћи на посао и да то обезбјеђује њихово примање", рекао је Тодоровић.

Он је навео да ова болница има дугогодишње нагомилане проблеме за чије рјешавање треба стрпљење и разумијевање, истичући да је за 55 мјесеци, док је био на челу ове здравствене установе, направљена поликлиника која је пуштена у рад, те нова болница која ће профункционисати за који дан.

"Набавили смо више од 10.000.000 КМ вриједне медицинске опреме. Објекат изгледа велељепно. Можда је вријеме да неко други учини наредни корак", рекао је Тодоровић, додајући да остаје на позицији вршиоца дужности до именовања новог директора.

Тодоровић је подсјетио да је 4. децембра био планиран шрајк, те да је ангажманом Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске обезбијеђена исплата 13. плате, што је био услов да рад у овој здравственој установи не буде обустављен.

"Успјели смо обезбиједити 13. плату, која је заостатак из ранијих година и која је била услов за одгађање штрајка. Синдикат ми је дао допис у којем би, уколико још неке ствари не буду урађене, 30. децембра поново активирали штрајк. Нисам сигуран да ће то тако бити", рекао је он.

Директор болнице захвалио је предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић без и нагласио да без њихове подршке пројекат изградње болнице не би био реализован.

Тодоровић је захвалио и, како је рекао, "алфи и омеги" читавог пројекта министру здравља Драгану Богданићу, те другим сарадницима који су помогли у реализацији пројекта.

Тодоровић је данас уручио захвалнице новинарима РТРС-а Александру Црквењашу и АТВ-а Соњи Данојлић Јовановић за допринос у успјешној реализацји пројекта изградње и опремања нове болнице "Србија", те да је болница подршку имала и од других медијских кућа.

Захвалнице су добили помоћник директора Болнице "Србија" за медицинска питања Свјетлана Ковачевић, шеф рачуноводства Драган Шкрба, шеф техничке службе Драган Ђурић, главна сестра Блажица Трифуновић, те портпарол ове здравствене установе Далибор Бошковић.

Посебна захвалница је уручена и човјеку који је водио градилиште нове Болнице "Србија" Драгану Турајлићу, док је директор "Водовода и канализације" Источно Сарајево Јован Катић због обавеза био спријечен да преузме своју захвалницу.