latinica  ћирилица
07/12/2018 |  10:46 | Аутор: СРНА

ПУ Градишка - у новембру мање кривичних дјела за 35 одсто

На подручју Полицијске управе Градишка у новембру је забиљежено за 35 одсто мање кривичних дјела у односу на исти мјесец прошле године, рекао је начелник ове управе Милош Бркић.
Полиција Градишка - Фото: РТРС
Полиција ГрадишкаФото: РТРС

Бркић је на конференцији за новинаре рекао да је у новембру у односу на упоредни период смањен број случајева нарушавања јавног реда и мира за 14,3 одсто, док је број евидентираних саобраћајних незгода већи за 13,9 одсто.

Стање безбједности у прошлом месецу је на задовољавајућем нивоу, нису евидентирана кривична дјела која би изазвала узнемиреност јавности, нити нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Жељко Пузић рекао је да су од укупно евидентираних 26 кривичних дјела, 23 кривична дјела из области општег криминалитета, те по једно из области привредног криминалитета, злоупотребе дроге и против безбједности саобраћаја.

Расвијетљена су 24 кривична дјела или 92,3 одсто, док је расвијетљеност по непознатом извршиоцу 77,8 одсто. Тешких крађа догодило се за 50 одсто мање него у новембру прошле године, а крађа за 71,4 одсто.

Начелник Одјељења полиције Дејан Трифковић навео је да је евидентирано 18 случајева нарушавања јавног реда и мира, што је за 14,3 одсто мање у односу на упоредни период, а мањи је и број евидентираних прекршаја за 36,1 одсто.

У новембру се догодила 41 саобраћајна незгода, што је за 13,9 одсто више у односу на упоредни период када је евидентирано 36 саобраћајних незгода.

Евидентирана је једна саобраћајна несрећа са смртно страдалим лицем, те шест незгода у којима је било тешко повријеђених лица.

Из саобраћаја је искључено 127 возача, од којих 98 због вожње под утицајем алкохола.

Поводом предстојећих божићних и новогодишњих празника, из Полицијске управе Градишка апелују да се грађани уздрже од употребе ватреног оружја и опасних пиротехничких средстава, као и да не управљају возилом под дејством алкохола.