latinica  ћирилица
07/12/2018 |  12:26 | Аутор: БЕТА

Суд тражи да се Бранки Милић суди у одсуству

Вијеће Вишег суда у Подгорици затражило је да се оптуженој за покушај тероризма на дан парламентарних избора у Црној Гори у октобру 2016. Бранки Милић суди у одсуству, саопштила је данас на почетку рочишта судија Сузана Мугоша.
Бранка Милић - Фото: Novosti.rs
Бранка МилићФото: Novosti.rs

Мугоша је након тога прекинула данашњи претрес, а сљедећи заказала за 13. децембар.

Суд је јуче одбио као неоснован приједлог специјалног тужиоца Миливоја Катнића да се раздвоји поступак у односу на Бранку Милић.

Катнић је затражио раније да се поступак против Бранке Милић одвоји и да јој се суди када се за то стекну услови, односно кад буде доступна суду.

Катнић сумња да је бекство Милић у амбасаду Србије организовано унапред и да је циљ одуговлачење поступка.

Бранка Милић је оптужена је за покушај тероризма на дан одржавања парламентарних избора у Црној Гори у октобру 2016. године, заједно са два руска и више српских држављана, као и с дијелом руководства црногорског опозиционог савеза Демократски фронт.

Милић је 23. новембра напустила суђење, незадовољна због тога што је суд одбио њен захтјев за изузеће вјештака и помоћ затражила у Амбасади Србије у Подгорици.

У међувремену је Црна Гора за њом расписала потјерницу. Министарство спољних послова Црне Горе тражило је, након тога, од амбасаде Србије да омогући улазак надлежних органа у просторије тог дипломатског представништва.