latinica  ћирилица
07/12/2018 |  15:44 | Аутор: БЕТА

Тринкијери: Против Игокее нам је потребна сва могућа енергија

Тренер Партизана Андреа Тринкијери рекао је да је Игокеа незгодан противник пред дуел две екипе у АБА лиги, који се игра у суботу у 17.00 часова.
Андреа Тринкијери (Фото: Н.Неговановић) -
Андреа Тринкијери (Фото: Н.Неговановић)

Италијан је истакао да ће "црно-бијели" у сваком тренутку предстојеће утакмице морати да уложе сву енергију коју имају.

Након паузе због квалификационих мечева за одлазак на Свјетско првенство, утакмицама десетог кола наставља се такмичење у АБА лиги, а кошаркаши Партизана ће сутра гостовати Игокеи.

"Очекује нас веома незгодан противник, екипа која има пуно талента и која у последње вријеме постиже више од 100 поена по утакмици. Појачали су се са неколико искусних играча... Опасни су и са спољних и са унутрашњих позиција, али ми морамо гледати себе и сопствене снаге употребити да против таквог противника направимо резултат који желимо", рекао је Тринкијери за клупски сајт.

Уочи сутрашњег меча, оба тима имају исти учинак у регионалној лиги - четири побједе и пет пораза.

"Биће тешка утакмица, с пуно борбе, а да бисмо играли како желимо морамо у сваком тренутку уложити сву енергију коју имамо", рекао је Тринкијери.

Капитен "црно-бијелих" Новица Величковић рекао је да вјерује у тријумф.

"Свака утакмица у АБА лиги је за нас од пресудног значаја. Игокеа се добро појачала, подигла форму и жели да у том ритму настави и послије паузе. С друге стране, ми морамо да одиграмо и чврсто и паметно, како бисмо увели утакмицу у ритам који нама одговара и како бисмо се у Београд вратили с побједом", рекао је Величковић.

"Подршка с трибина у Лакташима нам је увијек давала неку додатну снагу, а вјерујем да ће због важности утакмице, број наших навијача у хали, сутра бити још већи", нагласио је Величковић.