latinica  ћирилица
07/12/2018 |  15:51 | Аутор: СРНА

Правобранилаштво добило спор у корист Добоја вриједан 3,86 милиона КМ

Правобранилаштво Републике Српске добило је спор вриједан 3,86 милиона КМ у корист Добоја који је у добојском Окружном привредном суду вођен на основу тужбе предузећа "Саша трејд" из тог града.
Добој - поплаве - Фото: РТРС
Добој - поплавеФото: РТРС

Окружни привредни суд донио је данас првостепену пресуду, којом је у цијелости одбијен тужбени захтјев фирме "Саша трејд" због наводне штете претрпљене у мају 2014. године током катастрофалних поплава, саопштено је из Правобранилаштва.

Суд сматра да је град Добој поступио у складу са Законом о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама и да не постоји његова правна одговорност за штету која је потраживана тужбом, наведено је у саопштењу.

Судско вијеће је, како се додаје, заузело став да није доказана ни висина штете, а што је утврђено на основу налаза вјештака финансијске струке.

Тужилац "Саша трејд" није у складу са законским и подзаконским прописима пописао и уништио оштећену робу, нити ускладио књиговодствено са стварним стањем због чега није било могуће утврдити висину тужбеног захтјева, наведено је у саопштењу Правобранилаштва Српске.