latinica  ћирилица
07/12/2018 |  17:41 ⇒ 08/12/2018 | 07:55 | Аутор: РТРС

ГО ДНС Зворник колективно иступио из странке

Градски одбор Демократског народног савеза Зворник једногласно је одлучио да колективно иступи из чланства странке, рекла је вечерас шеф Независног демократског клуба у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић.

Стевановићева је рекла новинарима да су и Актив младих ДНС-а и Градски одбор Жена ДНС-а Зворник једногласно иступили из ДНС-а.

Она је, након сједнице зворнчиког Градског одбора ДНС-а, навела да је и свих шест одборника ДНС-а, колико их има у Скупштини града Зворника, иступило из ДНС-а, те да ће у наредном периоду дјеловати као независни одборници.

Стевановићева је нагласила да је Градски одбор ДНС-а Зворник донио одлуку о подршци Независном демократском клубу и иницијативи за формирање нове странке.

- Све одлуке су изнуђене и дошле су као одговор на многе погрешне потезе руководства ДНС-а уназад годину-двије, које су кулминрале искључењем из странке Недељка Чубриловића, Споменка Стевановића, Милана Дакића и мене - рекла је Стевановићева.

И општински одбори ДНС-а Гацко и Теслић иступили су из странке и подржали нову политичку партију, која ће бити окупљена око Недељка Чубриловића и Независног демократског клуба у НСРС.

Исту одлуку вечерас су донијели и општински одбори Демократског народног Градишка и Котор Варош.