latinica  ћирилица
07/12/2018 |  19:10 | Аутор: СРНА

Спријечити исељавање Срба са Космета

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић поручио је да је ситуација на Космету веома сложена и да Србија неће дозволити да било ко, кршењем људских права, слобода и међународних споразума, покуша да исели Србе из јужне српске покрајине.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

- Ми не смијемо дозволити да останемо нијеми. Морамо да будемо снажно уз свој народ. Наша земља остаје посвећена тој борби, нити ћемо да одустајемо, нити попуштамо и узмичемо. Наш посао је да се боримо и тако ћемо и радити - рекао је Стефановић у Лучанима.

Он је оцијенио да би најтежа могућа посљедица формирања војске самопроглашеног Косова била ангажовање паравојних формација на сјеверу Косова и Метохије, што је, како је нагласио, апсолутно недозвољено, преносе београдски медији.

- Бриселским споразумом предвиђено је да је за то потребна сагласност НАТО-а и Срба. Свакако да сагласности Срба нема и таква врста најава узнемирава грађана и чини да ситуација буде напета и да се фактички нестабилност повећава, не само на територији наше јужне покрајине, већ у цијелом региону - рекао је Стефановић.

Он је поново апеловао на ЕУ и земље Европе, које имају утицаја на Приштину, да не само ријечима, већ и дјелима омогуће да живот Срба буде безбједнији и хуманији.