latinica  ћирилица
07/12/2018 |  20:02 | Аутор: Б92

"Федереров крај ће доћи брже него што смо мислили"

Бивши тенисер Рејмонд Слаутер причао је о Роџеру Федереру и томе када мисли да ће Швајцарац окончати своју каријеру.

Холанђанин, који тренутно ради са сународницом Кики Бертенс, дао је своје мишљење о неким Федереровим коментарима, као и његовој сезони.

Слаутер је рекао да Федерерове ријечи, тј. начин на који он коментарише ствари, треба озбиљно схватити.

- Он је рекао да не планира да се пензионише, барем не још, и то је привукло доста пажње. Не мислим да је био лапсус, не би Федерер то урадио, он је увијек био обазрив поводом тога шта прича, током читаве каријере - открио је Слаутер.

Некада 46. тенисер свијета присјетио се и УС опена када је Федерер шокантно поражен од Аустралијанца Џона Милмана, али и неких битних детаља из сезоне.

- Тај пораз се десио у његовој "кући", изгубио је меч који је контролисао. Послије тога му је требало времена да се прегрупише. На турниру у Синсинатију дошао је до финала, али уопште није изгледао опуштено, као да га је нешто све вријеме копкало. Његов крај можда дође брже него што је ико од нас очекивао - сматра тениски тренер.

Федерер је ову сезону завршио као трећи на АТП листи, а идуће године пуни 38 година, те се многи питају када ће ријешити да се пензионише и "направи мјеста" за неке наредне генерације.