latinica  ћирилица
08/12/2018 |  09:10 ⇒ 19:44 | Аутор: СРНА

На Јахорини све више скијаша и гостију

Олимпијски центар "Јахорина" свакодневно дочекује све већи број скијаша који уживају на одлично уређеним стазама на којима има 30 центиметара снијега, рекла је Срни портпарол овог скијашког центра Сања Ћеремиџић.
Јахорина (Фото: terratravel.rs) -
Јахорина (Фото: terratravel.rs)

Она је навела да ће ски-карата до 16. децембра бити на попусту од 70 одсто, тако да дневна карта кошта 13,20 КМ.

Ћеремиџићева је истакла да у наредним данима Олимпијски центар организује бројне забавне манифестације, од којих се издваја "ЈахоринСки ретро опенинг", од 13. до 16. децембра, уз такмичење Мини олимпијада и концерт "Црвене јабуке".

"Оно што највише радује све наше госте јесте предновогодишњи концерт једне од највећих звијезда региона Лепе Брене. Карте за концерт већ су у продаји и могуће их је купити у систему Купикарту.ба и на продајним мјестима у хотелу `Бистрица` на Јахорини, у кафеима `Тема` и `Галерија Том` на Палама, у козметичком салону `Кис` у Лукавици и у клубу `Фројд` у Бијељини", навела је она.

Ћеремиџићева је истакла да се ОЦ "Јахорина" квалитетом скијашких стаза и посебним планинским амбијентом издваја од осталих ски-центара у региону, јер на јахоринским алпским скијашким стазама, укупне дужине 40 километара, могу уживати и почетници и врхунски скијаши.

Према њеним ријечима, Центар је за љубитеље нордијског скијања, припремио више од 10 километара нордијских стаза на Двориштима, док је за најмлађе скијаше припремљен Ски вртић Пољице и Ски полигон Бистрица, у којима могу да направе своје прве скијашке кораке.

Она је додала да се ОЦ "Јахорина" може похвалити и најсавременијим жичарама за превоз корисника, укупног капацитета 13.000 скијаша на сат и обухватају три шестосједа, два двосједа, четири ски-лифта, а шестосјед Пољице или Огорјелица превози посјетиоце Јахорине и у току љетне сезоне и омогућава им да уживају у панорамском разгледању ове планине.