latinica  ћирилица
08/12/2018 |  09:38 ⇒ 09:40 | Аутор: СРНА

Нови Травник: Пијани возач усмртио мајку и кћерку

Мушкарац који је ударио жену и четворо дјеце у Новом Травнику, од којих су мајка и дјевојчица, смртно страдале, имао је више од три промила алкохола у крви, рекао је замјеник главног кантоналног тужиоца Средњобосанског кантона Драган Поповић.
Полиција ФБиХ (илустрација) -
Полиција ФБиХ (илустрација)

"За сада смо прелиминарно утврдили да је лице чији су иницијали Н.Р. било под утицајем алкохола. Имао је више од три промила алкохола у крви. Видјећемо да ли је још било алкохола у крви, јер смо узели узорке и чекамо званичне резултате", истакао је Поповић.

Он је нагласио да ће предложити да Н.Р. буде одређен притвор.

"Возач `опел астре` је, крећући се из правца насеља Касаповићи, испред градске џамије изгубио контролу над возилом, попео се на тротоар, стругао по огради. За сада, отприлике, можемо закључити да је на тротоару покупио мајку са двоје дјеце и дјецу локалног имама", објаснио је Поповић.

Поповић је рекао за "Кликс" да је мајка погинула на лицу мјесту, а да је дјевојчица преминула у току транспорта у болницу, док су остали на лијечењу.

Према његовим ријечима, данас ће бити обављена обудкција тијела жене и дјевојчице.

Двоје дјеце је с тешким повредама синоћ превезено у Клинички центар Универзитета у Сарајеву с тешким повредама, док је једно дијете упућено у травничку болницу.

Федерални медији наводе да је саобраћајну несрећу у Новом Травнику изазвао тридесетчетворогодишњи Нермин Рустемпашић.