latinica  ћирилица
08/12/2018 |  13:46 ⇒ 14:00 | Аутор: Б92

Ђоковић доводи Вавринку у Софију, Димитров неће на "приватни турнир"

Бугарски тенисер Григор Димитров одбио је позив да наступи на АТП турниру серије 250 у Софији јер је то "приватни турнир".
Стен Вавринка - Фото: Getty Images
Стен ВавринкаФото: Getty Images

Димитров је освојио Софија Опен 2017, а након именовања Горана Ђоковића, стрица тенисера Новака, за новог директора турнира, за 2019. су већ договорени наступи звучних имена попут Станислава Вавринке, Карена Хачанова, Стефаноса Циципаса, Фернанда Вердаска, Гаела Монфиса, Роберта Баутисте Агута.

Најбољи бугарски тенисер сматра да Софија Опен није унапредио ниво тениса у Бугарској у посљедњих неколико година, он се залаже за Фјучерсе и Челенџере како би играло више Бугара.

"Одлучио сам да играм у Ротедраму и Акапулку. Знам да су многи разочарани, али не видим зашто врше притисак на мене да играм на приватном турниру. Видјеће ме опет, али зашто морамо да имамо приватни турнир када можемо више од тога. Зашто не бисмо имали више Фјучерса и Челенџерса у Бугарској и дали шансу не само АТП него и нашим бугарским тенисерима да играју? Ако је потребна помоћ, помоћи ћемо на прави начин", рекао је Димитров.

Четврто издање Софија Опена на програму је 3-10. фебруара 2019.