latinica  ћирилица
08/12/2018 |  14:06 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

У недјељу сунчано и топлије

У Републици Српској и ФБиХ у недјељу ће преовладавати сунчано и релативно топло вријеме за ово доба године, а поподне се очекује наоблачење са запада и краткотрајна киша.

У већини крајева током ноћи доћи ће до разведравања, па ће ујутро преовладавати мало до умјерено облачно и суво вријеме.

Током дана уз пораст облачности са запада почеће да пада киша, мјестимично на западу и сјеверу, а затим и у централним крајевима. На планинама се очекују сусњежица и ледена киша.

На југу ће касније поподне краткотрајно падати киша, док ће се на западу и сјеверу разведрити.

Дуваће јужни и југозападни вјетар умјерене јачине, док ће на планинама бити јак. Послије подне вјетар у слабљењу и скретању на западни и сјеверозападни.

Јутарња температура ваздуха од минус два до четири, на планинама на истоку око минус пет степени. Дневна температура поново ће бити у знатном порасту, од осам до 13 степени Целзијусових.

Метеоролози су за наредне дане најавили веома промјењиво вријеме са честом смјеном падавина, кише и снијега, и сувих периода. Слично ће бити и с температуром ваздуха која ће осциловати од минуса током ноћи и јутра до пораста дневне температуре до 10 степени, а понегдје и више.