latinica  ћирилица
08/12/2018 |  14:36 | Аутор: СРНА

Вулин: Харадинај ради све да би поново постао жртва

Премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај покушава да испровоцира Србију како би поново испало да су Албанци жртве и да би свијет опет стао на њихову страну, изјавио је данас министар одбране Србије Александар Вулин.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Вулин истиче да Харадинајева оцјена да ће САД бранити самопроглашено Косово ако Србија "пошаље војску", није ништа ново и подсјетио да је он својевремено изјавио да је њихова политика - политика Америке и да Албанци рачунају да ће их она штитити.

Он је указао да су се неке ствари промијениле од 1999. године и да су Албанци са политиком предсједника Србије Александра Вучића почели да схватају да Србија има интересе који су легитимни, који морају да се слушају и о којима мора да се разговара.

"Тако су Албанци изгубили позицију жртве, јер где год да Срби нешто ураде - Албанцима треба помоћи", рекао је Вулин новинарима у Београду.

Он је нагласио да Харадинај то осјећа и све ради да би поново постао жртва, преносе београдски медији.

"Зато покушава да нас испровоцира на било који начин, како би свет опет стао на страну Албанаца. Али није јасно зашто није рекао да позива туђу децу да гину за његове планове. Било би ми веома драго да чујем њега како објашњава америчким пореским обвезницима да жели да њихова деца дођу у његов рат и да гину за његове ратове. Не верујем да би то ико урадио", закључио је Вулин.