latinica  ћирилица
08/12/2018 |  15:34 | Аутор: РТС

Медојевићу позлило, пребачен у КБЦ

Предсједник покрета за промјене и један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић који се налази у Заводу за извршење кривичних санкција пребачен је у Клинички центар Црне Горе, преносе Вијести.
Небојша Медојевић (фото:курир.рс) -
Небојша Медојевић (фото:курир.рс)

Посланик Демократског фронта, Славен Радуновић написао је на Фејсбуку да се Медојевићу здравствено стање значајно погоршало.

"Небојши је позлило. Пребачен је у КБЦ. Управо смо обавијештени да се Небојши Медојевићу здравствено стање, као посљедица деветодневног штрајка глађу, значајно погоршало", написао је Радуновић.

Раније данас његова супруга, Марина Медојевић на Фејсбуку је написала да се њен супруг не осјећа се добро и да ће љекари одлучити какву ће процедуру спровести.

Небојша Медојевић ухапшен је прошле седмице у Подгорици.

Медојевић је ухапшен по налогу који је издао подгорички Виши суд у предмету формираном поводом тврдњи о примању и давању мита. Он је у притвору, јер је одбио да каже ко је припадник АНБ-а који му је саопштио да је тужилац Катнић од бившег градоначелника Подгорице Миомира Мугоше узео 100.000 евра како му не би одредио притвор у случају јавности познатој као "Царине".

Он је кажњен са још два мјесеца затвора, јер је одбио да свједочи у предмету који је формиран поводом његових тврдњи из маја прошле године, да је главни специјални тужилац Миливоје Катнић учествовао у ратном злочину на територији Цавтата током 1991. и 1992. године. Ову казну по закону Медојевић може издржати тек након што му истекне ова због које се већ налази у затвору.