latinica  ћирилица
08/12/2018 |  15:36 ⇒ 15:48 | Аутор: Агенције

Кос.Митровица- Цеца пјевала на протесту

Пјевачица Светлана Цеца Ражнатовић је на прелазу Јариње без проблема ушла на територију КиМ.

Претходно је косовски министар културе тражио забрану уласка Цеци Ражнатовић, јер није послала захтјев за улазак на Косово.

Она је у подне почела концерт који је трајао сат и по у студентском центру у Косовској Митровици, у склопу протеста поводом такси од 100 одсто на робу из Србије, које су увеле приштинске власти.

Концерт којем су присуствало неколико хиљада Срба из јужне српске покрајине, обезбјеђивали су припадници КФОР-а, а забиљжено је и присуство бројних представника медија, међу којима су чак и албанске ТВ екипе са југа Косова.

Цеца је концерт отворила пјесмом "Ваздух који дишем", праћена аплаузом и овацијама окупљених, а затим поручила: "Данас сам дошла да вас подржим срцем, пјесмом и, ако затреба, хуманитарном помоћи!"

Након једноипочасовног наступа, публику је поздравила традиционалном поруком "Само слога Србина спасава".

Подсјећамо, улазак на КиМ недавно био је забрањен кошаркашима КК Партизан и замјенику директора Канцеларије за КиМ. Прије тога, исто се десила и Унији жена са Врачара. Поред тога, на прелазу Јариње били су до касно у ноћ задржани вјерници и хуманитарци који су се упутили на прославу славе манастира Високи Деча