latinica  ћирилица
08/12/2018 |  19:06 | Аутор: РТС

Свака нова мјера Приштине води у пропаст и Србе и Албанце

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић упозорио је да би свака нова мјера Приштине водила у пропаст Србе и Албанце и апеловао на међународну заједницу да што прије реагује.
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

Поводом најаве премијера самопроглашеног Косова Рамуша Харадинаја да Приштина може предузети и "горе кораке" који немају везе са тарифама, Ђурић каже да је то "карта у једном правцу за пропаст и Албанаца и Срба, због чега је неопходно да неко из међународне заједнице учини нешто прије него што буде касно".

- Србија упозорава читаву међународну заједницу и скреће пажњу да лудило и неодговорност појединих политичких кругова у Приштини немају границе - рекао је Ђурић.

Он је навео да је ово "очајнички вапај и молба" да се заустави ексалација и лудило политичких представника Албанаца који, како каже, не схаватају колико је опасна и озбиљна ситуација и колико нови притисци и мјере могу да угрозе опстанак и будућност свих.

Косовски премијер Рамуш Харадинај навео је да Приштина, поред такси од 100 одсто на производе из Србије, може предузети и још горе кораке. Он рекао да постоје и друге акције које се могу десити, а које немају везе са тарифама.