latinica  ћирилица
08/12/2018 |  19:08 | Аутор: СРНА

Медојевић враћен у затвор

Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић враћен је вечерас у затвор у Спужу, након што је прегледан у Клиничком центру у Подгорици због здравствених проблема усљед штрајка глађу.
Небојша Медојевић (Фото: Nspm.rs) -
Небојша Медојевић (Фото: Nspm.rs)

Његова супруга Марина Медојевић је на свом Фејсбук налогу написала да су љекари поручили да њен супруг више не смије бити без хране.

"Примио је три инфузије. Урадили су анализе крви, ултразвук, ЕКГ и још неке специјалистичке налазе. Прегледала су га двојицаа интерниста, кардиолог, хирург и сви били децидни - не смије више бити без хране", написала је Марина Медојевић.

Она је навела да је њен супруг добио терапију и упутницу за затворски стационар, гдје се медицинско особље брине о болесним затвореницима.

Медојевић је примљен у Ургентни центар због опште исцрпљености и слабости организма. Он је од 29. новембра, када је ухапшен, штрајковао глађу и узимао само воду и терапију.

"Осјећао је болове у грудном кошу, отежано дисање и трњење лијеве руке... Прегледан је кардиолошки, урађен му је рендген плућа. Његово стање је вјероватно посљедица исцрпљености", саопштено је из Клиничког центра.