latinica  ћирилица
08/12/2018 |  21:07 ⇒ 21:56 | Аутор: РТРС

Партизан побиједио Игокеу

Кошаркаши Партизана побиједили су на гостовању Игокеу са 97:84, у 10. колу АБА лиге.
Игокеа - Партизан (Фото: ABA league/Igokea/Nenad Vuruna) -
Игокеа - Партизан (Фото: ABA league/Igokea/Nenad Vuruna)

Обје екипе су, како се и очекивале, постигле завидан број кошева, али је на крају пресудила боља игра гостију у важним дијеловима меча.

Посебно расположен у дресу Партизана био је Вања Маринковић који је меч завршио са чак 28 поена (7/9 из игре, тројке 6/8).

Екипа Андрее Тринкијерија прекинула је низ од два пораза заредом и остварила је веома важан тријумф на гостовању у Лакташима.

У редовима црно-бијелих расположени су били и Џок Лендејл са 17 поена и девет скокова и Загорац са 15.

Код Игокее је бриљирао Адамовић са 19 поена и девет асистенција, Вилијамс је постигао 18, Зубчић 14, док је Сава Лешић убацио 13 уз осам скокова.

Од старта меча видјело се да ће утакмица бити са великим бројем поена. Такође, оно што је пратило ток меча су осцилације два тима. Партизан је стално био у вођству, међутим Игокеа је увијек била на пристојон заостатку.

Чим је домаћи састав дошао до прилике за вођство, тад би Партизан успио да се одлепи и тако се ишло у круг. Крај треће дионице и почетак четврте су били одлучујући за овај меч, јер је тад Партизан преко Вање Маринковића успио да се дистанцира, а Игокеа није могла да се врати.