latinica  ћирилица
08/12/2018 |  21:10 ⇒ 21:23 | Аутор: Б92

Звезда три пута затресла мрежу Напретка

Фудбалери Црвене звезде побиједили су Напредак пред својим навијачима у 20. колу Суперлиге резултатом 3:0.

Звезда је остварила и 18. побједу у лиги, у којој још увијек нема ниједан пораз, док је Напредак поражен по трећи пут.

Црвено-бијели су доминирали од почетка до старта, играјући у комбинованом саставу на који се одлучио тренер Владан Милојевић.

Овај меч и убједљива побједа уједно је била и увертира пред дуел посљедњег кола Лиге шампиона против Пари Сен Жермена, који се игра у уторак.

Звезда је нападала од самог старта и ријешила да гостима покаже да нема намјеру да овај дуел схвати олако, а то су успјели да ураде већ у 13. минуту.

Вељко Симић је искористио добру прилику и врло ефективно савладао голмана Петровића, који није имао шансе.

Црвено-бијели су наставили да нападају и да стварају прилике. Прво је Павков погодио пречку, да би у завршници првог полувремена исто урадио и Ебисилио, који је фантастично шутирао из слободног ударца, али остао ускраћен за гол због његовог оквира.

Звезди је, уједно, поништен гол у надокнади првог дијела игре, када је Павков преварио чувара мреже Напретка, али се Бен претходно нашао у офсајду.

У наставку игре Напредак није ништа показао. Ређале су се прилике за Звезду и само је било питање времена када ће дуплирати предност. Нису успијевали да искористе шансе које су стварали, али им је зато помогао Напредак.

Бен је извео корнер, да би Вешковић несрећно захватио једну безопасну лопту и матирао свог голмана, иако из те ситуације никако није био угрожен.

Напади шампиона Србије су наставили да се ређају, али не у толиком броју колико раније. Ипак, дефанзивци гостију су се још једном збунили, поклонили лопту црвено-бијелима, а ту грешку је искористио Бен, који је своју одличну игру крунисао поготком, својим укупно деветим.

Од тог гола у 79. минуту, нису виђене неке занимљивије ситуације, сем када је Ричмонду Боаћију поништен гол. Боаћи је био најближи голу противника, лопту смјестио у мрежу, али му је погодак поништен. Он се није превише бунио, јер је био свјестан своје грешке, тако да је остало 3:0.