latinica  ћирилица
09/12/2018 |  08:13 ⇒ 08:30 | Аутор: СРНА

Сунчано, температура до 13 степени

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује сунчано и релативно топло вријеме за ово доба године са дневном температуром ваздуха до 13 степени Целзијусових.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Током дана доћи ће до пораста облачности са запада, па се поподне на западу и сјеверу очекује мјестимична киша, а на планинама сусњежица, ледена киша и снијег. На планинама на истоку доћи ће до формирања и пораста сњежног покривача.

Касније поподне на југу ће бити краткотрајне кише, а локално на том подручју може бити и обилнија.

Дуваће јужни и југозападни вјетар умјерене јачине, у планинама јак. Послије подне вјетар ће ослабити.

Јутрос је у централним и источним подручјима преовладава претежно облачно вријеме, док је у осталим крајевима ведро.

Бјелашница је јутрос са минус шест степени била најхладнија, затим Хан Пијесак и Калиновик гдје је у 7.00 часова измјерено минус пет, затим на Сокоцу и у Ливну минус четири, те у Невесињу, Крупи на Уни и на Иван седлу минус три.

У Бањалуци, Српцу, Гацку, Рибнику и Санском Мосту јутрос у 7.00 часова била су минус два степена, у Мркоњић Граду, Шипову, Сребреници, Сарајеву, Широком Бријегу и Тузли минус један, у Новом Граду нула, у Бијељини, Добоју, Рудом, на Мраковици и Билећи један, у Зворнику, Вишеграду и Фочи два, у Требињу и Мостару пет, у Бихаћу седам и у Неуму осам степени.

У протекла 24 часа највише падавине било је у Гацку гдје су пала 34 литра по метру квадратном, затим у Билећи 30 литара, на Мраковици, Новом Граду и Крупи на Уни 24, у Добоју 23, у Бањалуци, Невесињу, Требињу, Шипову, Српцу 20, у Мркоњић Граду 18, на Чемерну и у Сребреници 15, у Рибнику 14, на Хан Пијеску 13, у Вишеграду 12, у Рудом десет, на Сокоцу девет, а у Фочи седам литара.

Висина снијега на Хан Пијеску јутрос је девет центиметара, на Чемерну четири, а у Калиновику два центиметра.