latinica  ћирилица
09/12/2018 |  14:53 ⇒ 18:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Приштина спремна на три нова потеза, не зна се који је гори

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је Приштина спремна на нове мјере усмјерене против Србије и Срба на Косову и Метохији.

Вучић наводи да су у питању три нова потеза, која би могла да предузме, али није прецизирао о којим мјерама је ријеч.

На питање новинара да ли има процјене шта би Приштина могла даље, послије такси, да предузме против српског народа, Вучић је рекао да су у питању три ствари, које би могли да покушају да ураде и да се не зна која је гора.

- Али, не мислим да је једна од тих ствари дугорочно добра за Харадинаја, он је човјек који краткорочно посматра ствари, као и неки од наших политичких противника. Врло краткорочно гледају на ствари - рекао је Вучић.

Предсједник додаје да ће држава доносити одлуке о новим мјерама албанске стране тек када и ако буду предузете.

- Мислим да је за нас важно да показујемо стабилно и снажно, а увијек мирно, одупирање и супростављење таквим мјерама, али видјећемо шта ће да предузимају и у складу са тим доносићемо одлуке - навео је Вучић.

Према његовим ријечима, Косово и Метохија му задаје највише бриге, страха и зебње, јер, каже, види да је "лудило" Приштине постало безгранично, а да нико из међународне заједнице то лудило не зауставља.

- Крива је међународна заједница која није спријечила таксе од 10 одсто. Сада неко стиче популаност што је већи степен безумних мјера и то користе за унутрашње потребе. То ме брине - нагласио је он.