latinica  ћирилица
10/12/2018 |  08:24 ⇒ 11:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Албански медији: Вучић имао тачне податке о мјерама Приштине

Предсједник Србије Александар Вучић имао је тачне податке када је изјавио да ће приштинске власти покушати да уведу још три мјере против Србије, пише Газета експрес.
Александар Вучић (Танјуг/Димитрије Гол) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић (Танјуг/Димитрије Гол)Фото: ТАНЈУГ

Тај приштински портал, позивајући се на неименоване изворе из приштинских институција, наводи да се прва мјера владе у Приштини односи на возила са српским регистарским таблицама, друга на робу страних компанија произведену у Србији и трећа на непризнавање докумената.

Прва мјера, наводи извор Газете, била би наводно успостављење "реципроцитета" када се ради о моторним возилима. Према тој мјери, власници моторних возила са српским регистарским таблицама били би принуђени да ставе привремене таблице, када буду на Косову и Метохији.

Према истим изворима, друга мјера би се односила на робу и значила би забрану уласка робе страних компанија, произведену у Србији, које до сада нису плаћале царину од 100 одсто.

- Неки од главних брендова су нас обавијестили да на Косово неће бити испоручена роба из фабрика у Србији, а да ће исте производе допремити из фабрика у Македонији, Мађарској и другим земљама ЕУ - каже исти извор.

Како се додаје, трећа мјера била би одлука приштинске владе да не признаје српска документа која се односе на квалитет производа и слично.

Газета експрес наводи да је Авни Арифи, савјетник премијера самопроглашеног Косова Рамуша Харадинаја, одбио да потврди те мјере, али је рекао да влада "има стратегију да се супротстави Србији".