latinica  ћирилица
10/12/2018 |  09:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Пожар у Мисији Србије при УН (ВИДЕО)

У згради Сталне мисије Србије при УН у Њујорку синоћ је око 20.00 часова по локалном времену избио пожар у коме су у потпуности изгорјеле двије канцеларије, али срећом нико није повријеђен, изјавио је шеф Мисије Милан Милановић.
Ватрогасци - Фото: РТРС
ВатрогасциФото: РТРС

Он је рекао да су пожар случајно примијетили један од запослених у згради и пролазници, као и да су ватрогасци брзо стигли и угасили пожар.

Према његовим ријечима, надлежне службе које су одмах изашле на лице мјеста установиле су да су пожар узроковале неисправне инсталације.

- На срећу, имамо осигурање. Тренутно чистимо јер су прозори полупани и вода се слива низ степенице. У овом тренутку немамо интернет. У канцеларијама које су изгорјеле налазио се само намештај. Једна канцеларија се није користила, а у другој је сједила једна колегиница која ће бити премјештена у другу канцеларију. Срећа је да је пожар рано примијећен и да су ватрогасци брзо стигли - рекао је Миловановић.

Амерички сајт Њујорк дејли њуз пренио је да су у пожару повријеђена три цивила и један ватрогасац, који су задобили лакше повреде.

Због пожара који је избио у згради, а који је угашен мало прије 22.00 часа, била је затворена Пета авенија.

Зграда која се налази на Петој авенији у близини 67. улице и прекопута Централ парка под заштитом је државе од 1966. године. Изграђена је 1905. године и била је позната као кућа Роберта Ливингстона Бикмана, прије него што је постала Стална мисија бивше СФРЈ при Уједињеним нацијама.

Пројектовала ју је њујоршка архитектонска фирма Ворен и Ветмор, која је осмислила и станицу Гранд централ на Менхетну. Зграда је тренутно на продаји, а почетна цијена је 50 милиона долара.