latinica  ћирилица
10/12/2018 |  10:22 | Аутор: СРНА

Бенон: Боље "жути прслуци" него Голдман Сакс

Идеолог нове свјетске деснице Стив Бенон тврди да радничка класа и сви које је глобализација обесправила сада имају своје лидере - Доналда Трампа, Марин ле Пен, Виктора Орбана, Матеа Салвинија и Жаира Болсанара.
Стив Бенон - Фото: РТРС
Стив БенонФото: РТРС

Наводећи ове владајуће и опозиционе лидере из САД, Француске, Мађарске, Италије и Бразила, Бенон поручује "да Париз гори, Лондон је у кризи, а Глобални споразум о миграцијама је мртав и прије него што је потписан".

Бенон, који је био главни стратег Трампове изборне побједе, сада је "медијатор" свих антиглобалистичких покрета у Европи и свијету.

На скупу у Бриселу, у Фламанском парламенту, који је организован ради одбацивања Глобалног споразума о миграцијама, Бенон је поручио да ће увијек прије изабрати Трампове гласаче или "јаднике", како их је цинично звала Хилари Клинтон, или "жуте прслуке", него људе из Голдман Сакса.

- Дајте ми "жуте прслуке" и бићемо хуманији, бићемо одлучнији, јер то су људи на којима је јудеохришћански Запад изграђен и на којима стоји - поручио је Бенон.

Стив Бенон је постао један од главних противника ЕУ и њених институција, док га Брисел оптужује да је идеолог свих популистичких покрета у Европи, који желе нестанак Уније.