latinica  ћирилица
10/12/2018 |  10:53 ⇒ 11:37 | Аутор: СРНА

Ђаковић: Част је учествовати у акцији "С љубављу храбрим срцима"

Руководилац Хора Врапчићи из Бањалуке Бранислав Ђаковић рекао је да је за овај хор и њега лично велика част што ће ове године бити партнери предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", која се организује под њеним покровитељством.
"Врапчићи" - Фото: РТРС
"Врапчићи"Фото: РТРС

Ђаковић је истакао да је овај хор познат по свом хуманитарном ангажману, те да се сваке године укључује у многобројне хуманитарне акције, а нарочито када је ријеч о дјеци.

- Ове године предсједница Српске је изразила жељу да јој Врапчићи буду партнер у овој кампањи, те ће нам бити велика част да у том својству покажемо наше умијеће у кампањи која има изузетан друштвени значај - нагласио је Ђаковић.

Он је навео да је овај хор снимио и пјесму "С љубављу храбрим срцима", која ће своју премијеру доживјети у оквиру хуманитарне кампање.

- Представићемо и неколико наших пјесама и надам се да ће и овогодишња акција "С љубављу храбрим срцима" бити успјешна као и претходне, те да ће се скупити значајна новчана средства - рекао је Ђаковић.

Он је најавио да ће Врапчићи до краја године објавити нови студијски албум "Тенис краљица".

- Ове године обиљежавамо и 25 година рада, током којих смо инсистирали на афирмацији дјечијег домаћег стваралаштва, те су сви аутори наших пјесама са ових простора - рекао је Ђаковић.

Он је додао да је хор Врапчићи учествовао на великом броју такмичења у земљама широм свијета, а јединствен је по томе што његовим члановима није циљ да побиједе, него да дају најбоље од себе.

Дванаестогодишња Лана Грујић каже да је већ 10 година члан Врапчића и да је, путујући са овим хором, доживјела бројне лијепе тренутке.

- Драго ми је када учествујемо у хуманитарнима акцијама за које припремамо концерте са пуно љубави, а посебно ми је драго што смо ове године партнери предсједнику Српске у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" - рекла је Грујићева.

Под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић традиционално и ове године, девети пут по реду, спроводи се хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима".

Средства прикупљена у овогодишњој хуманитарној акцији биће искориштена за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију дјеце са поремећајима кретања.

У оквиру ове акције активан је и М:тел хуманитарни број 1411. Позивом на овај број грађани ће бити у могућности да, све до Божића, 7. јануара, подрже акцију са једном КМ.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке.

У оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима" 23. децембра са почетком у 17.00 часова у Културном центру Бански двор у Бањалуци биће одржано донаторско вече, у току које ће грађани бити у прилици да разговарају са неким од познатих личности које подржавају акцију.