latinica  ћирилица
10/12/2018 |  11:02 ⇒ 11:05 | Аутор: СРНА

Предложен притвор за инспектора СИПА

Тужилаштво БиХ је, због кривичног дјела злоупотребе положаја и изнуде, предложило притвор за осумњиченог инпектора Агенције за истраге и заштиту Дарка Марчетића /44/, а за осумњиченог Аднана Аличића /39/ мјере забране, саопштено је из Тужилаштва БиХ.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Притвор за Марчетића затражен је због опасности да би боравком на слободи могао да омета истрагу, те да утиче свједоке или саучеснике, наведено је у саопштењу.

Истакнуто је да су за Аличића предложене мјере које укључују забрану путовања, састајања са одређеним особама и обавезу јављања одређеном полицијском органу.

Приједлози су упућени Суду БиХ.

Припадници СИПА су Марчетића, инспектора СИПА из Регионалне канцеларије у Бањалауци, ухапсили у петак, 7. децембра, а истог дана Тужилаштву се предао и Аличић.

Марчетић је осумњичен да је, дјелујући у договору са лицима која су илегално увезла спортске медикаменте и одређену количину марихуане, злоупотријебио службени положај и од осумњичених изнуђивао новац како би незаконито посредовао у њиховој заштити од кривичног процесуирања.

Аличић је прошле године био ухапшен у акцији под називом "Бонд", спроведеној према налогу Тужилаштва БиХ, која се односи на процесуирање лица осумњичених за кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дијелима кријумичарење и недозвољени промет акцизних производа.