latinica  ћирилица
10/12/2018 |  11:55 ⇒ 14:13 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Парламент у функцији потпуне заштите људских права и слобода

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је, поводом 10. децембра – Међународног дана људских права, да је Парламент Републике Српске у функцији потпуне заштите људских права и слобода, у складу са највишим међународним стандардима, конвенцијама и Декларацијом Уједињених нација о људским правима.
Недељко Чубриловић - Фото: ТАНЈУГ
Недељко ЧубриловићФото: ТАНЈУГ

Он је поручио да је заштита људских права и слобода у основи уставног, правног и политичког система Републике Српске која је у потпуности посвећена остваривању права и слобода сваког човјека и грађанина Републике Српске, наведено је из кабинета предсједника НСРС.

"Као савремено и демократско друштво, успостављено на принципима владавине права и једнакости свих грађана пред законом, морамо бити посвећени остваривању људских права и слобода свих, посебно најугроженијих категорија и мањинских заједница, незапослених, дјеце и омладине", рекао је Чубриловић.

Предсједник Чубриловић је истакао да највиша законодавна институција штити грађанске, политичке, економске, социјалне и културне слободе и права човјека - од права на живот и слободу до права на достојанство, приватност и социјалну сигурност свих грађана Републике Српске.