latinica  ћирилица
10/12/2018 |  12:25 ⇒ 13:07 | Аутор: РТС

Савић: "Маракана" је наш адут

Пред дуел Црвене звезде и ПСЖ-а у последњем колу групне фазе Лиге шампиона, Вујадин Савић, капитен "црвено-бијелих" опоравио се од повреде и ставио на располагање тренеру Владану Милојевићу.

- Опоравио сам се, прије неколико дана сам почео да тренирам индивидуално а јуче сам одрадио први тренинг са екипом. Видјећемо какво ће стање бити сутра - рекао је Савић. 

Дефанзивац "црвено-бијелих" велике наде полаже у подршку са трибина.

- "Маракана" је Звездин адут. Наши навијачи... Показали смо да је "Маракана" неосвојива тврђава - од Наполија нисмо примили гол, као ни од Ливерпула. Мало ко је очекивао да ћемо освојити неки бод, а ми смо освојили четири. Побједили смо велики, моћни Ливерпул, тако да се надам да ће сутра бити спектакл и да ћемо пред пуним трибинама успјети да дођемо до позитивног резултата.

O атмосфери је, за француске медије, говорио и Дамијен Ле Талек, бивши Звездин играч, који је рекао да у Београду "нису навијачи већ фанатици".

- Могу да кажем да је стварно тако. Наши навијачи су фанатици и кључ ових успјеха је то што смо и ми као играчи велики звездаши и фанатици. Звездаштво и заједништво је створило све ово - рекао је Савић.

Мотив више може бити и присуство најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића, који је најавио долазак на "Маракану".

- Дошао је већ пред једну утакмицу у свлачионицу и сви смо били узбуђени. Било нам је драго што нас је гледао. Драго ми је што ће доћи и надам се да ће се сви момци на терену показати у најбољем свјетлу - рекао је Савић.

Нејмар се опоравио од повреде и по свему судећи ће заиграти у Београду. На питање како га зауставити, Савић је дао шаљив одговор - "Има она стара - ко лежи тај не бјежи".

У првом дуелу ових екипа у Паризу, француски тим је убједљиво славио - 6:1.

"Не бих да прогнозирам, али сигурно неће бити исти резултат. То је била велика школа, сада смо искуснији, опуштенији, а против Ливерпула смо показали да смо сазрели као екипа у овом такмичењу - рекао је Савић.

Утакмица Црвена звезда - ПСЖ игра се у уторак од 21.00 час,