latinica  ћирилица
10/12/2018 |  13:32 | Аутор: СРНА

НСРС: Конституисани одбори, комисије и радна тијела

Народна скупштина Републике Српске конституисала је нове саставе одбора, комисија и других парламентарних радних тијела десетог сазива парламента Српске.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Предсједник Комисије за избор и именовање биће народни посланик Игор Жунић, а његов замјеник Давор Шешић, саопштено је из Народне скупштине.

Предсједник Административне комисије биће посланик Славко Глигорић, а Одбора за уставна питања Недељко Чубриловић.

Законодавни одбор водиће Душица Шолаја, Одбор за политички систем, правосуђе и управу Драган Чавић, Одбор за ревизију Томица Стојановић, Одбор за привреду Максим Скоко, а Одбор за финансије и буџет Жељка Стојичић.

Предсједник Одбора за праћење стања у области пензијско-инвалидског осигурања биће Милица Ловрић, Одбора за заштиту животне средине Илија Таминџија, а Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Игор Црнадак.

Први човјек Одбора за безбједност биће посланик Дарко Бабаљ, Одбора за образовање, науку културу и информисање Гордана Тешановић, Одбора за представке, приједлоге и друштвени надзор Драшко Станивуковић, а Одбора за заштиту права избјеглица, расељених лица и повратника Милан Шврака.

Одбор једнаких могућности предводиће народни посланик Мијо Перкунић, Одбор за пољопривреду, шумарство и водопривреду Обрен Марковић, Одбор за борачко-инвалидску заштиту Маринко Драгишић, а Одбор за здравство, рад и социјалну политику Душко Ивић.

Предсједник Одбора за питања дјеце, младих и спорта биће Давор Шешић, Одбора за локалну самоуправу Срђан Тодоровић, а Одбора за трговину и туризам Горан Јеринић.

Први човјек Заједничке комисије Народне скупштине и Вијећа народа, у име парламента Српске, биће Недељко Чубриловић, Етичког одбора Ранка Перић Ромић, а Одбора за координацију са институцијама и организацијама у вези са изградњом Меморијалног центра "Градина" и праћењем усвајања Декларације о геноциду НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог свјетског рата, у парламентима других држава Дражен Врховац.

Радно тијело Народне скупштине које врши надзор над прикупљањем и расподјелом средстава Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреде дјеце у иностранству предводиће народни посланик Недељко Гламочак.