latinica  ћирилица
10/12/2018 |  13:57 ⇒ 14:00 | Аутор: СРНА

У уторак облачно, уз падавине на сјеверу и истоку

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује углавном промјенљиво до претежно облачно и суво вријеме, док је на сјеверу и истоку могућа киша или провијавање снијега.
зима - Фото: ФОНЕТ
зимаФото: ФОНЕТ

Ујутро ће око ријека на сјеверу и у котлинским предјелима бити магле, а на западу и сјеверу кратко је могућа киша и росуља, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне ће на планинама на истоку бити услова за провијавање снијега, док ће на југу и сјевероистоку бити мање облака и очекује се суво вријеме, уз сунчане периоде.

Према вечери се очекује смањење облачности и на западу, а претежно облачно остаје од централних предјела ка истоку, гдје ће и даље постојати услови за провијавање снијега на планинама, док ће у ноћи доћи до смањења облачности у свим предјелима.

Дуваће умјерен вјетар сјеверозападног смјера, на планинама нешто јачи, а на сјеверу се очекује вјетар западног смјера који ће послије подне ослабити, док ће на југу бити умјерене буре.

Јутарња температура од минус пет до један степен Целзијусов, на југу до четири, на планинама до минус десет степени Целзијусових.

Највиша дневна температура од један до седам, на југу до 10 степени Целзијусових, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус пет, Хан Пијесак нула, Калиновик један, Сарајево, Чемерно и Соколац три, Гацко четири, Невесиње, Вишеград и Приједор пет, Дринић шест, Фоча, Србац и Сребреница седам, Добој осам, Бијељина и Зворник девет, Бањалука и Билећа десет, те Мостар и Требиње 13 степени Целзијусових.