latinica  ћирилица
10/12/2018 |  14:48 | Аутор: СРНА

Захтјев за привремено пуштање генерала Младића биће упућен наредних дана

Званични захтјев да генерал Ратко Младић буде пуштен из притворске јединице на четири дана да би обишао гробове најближих чланова породице у Калиновику и Београду биће упућен Механизму у Хагу до краја ове седмице, а не данас како је раније најављивано, изјавио је Срни генералов син Дарко Младић.
Дарко Младић - Фото: РТРС
Дарко МладићФото: РТРС

Он је појаснио да је адвокат одбране генерала Младића из Холандије данас морао хитно по другом предмету да отпутује у Јужноафричку Републику и до његовог повратка одбрана највјероватније неће моћи поднијети захтјев.

"Остајемо при том, али захтјев неће данас бити поднесена него за пар дана", рекао је Младић и додао да је одбрана добила информације о гаранцији Владе Србије да ће обезбиједити генерала Младића на својој територији и вратити га назад у притвор.

Поводом Међународног дана људских права, Дарко Младић је рекао да је и обилазак гробља једно од елементарних права сваког човјека и да не види зашто би пуштање његовог оца по тој основи био проблем.

"Сачекаћемо да видимо каква ће бити одлука", рекао је он, нагласивши да је његов отац рођени борац и да га то и држи у животу.