latinica  ћирилица
10/12/2018 |  15:39 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Пријевремени избори за начелнике и градоначелнике 17. фебруара

Пријевремени избори за градоначелнике/начелнике девет градова/општина у БиХ биће одржани 17. фебруара наредне године, саопштено је из Централне изборне комисије БиХ.

ЦИК је на данашњој сједници донио одлуку о расписивању и одржавању пријевремених избора за градоначелнике Добоја и Требиња, те начелнике Босанског Грахова, Босанског Петровца, Бужима, Домаљевца/Шамца, Дрвара, Какња и Рибника.

"Утврђен је роковник, односно редосљед радњи од данас па до дана избора, који ће бити објављен на веб страници ЦИК-а и доступан свим заинтересованим. Већ од овог тренутка се могу преузети обрасци за прикупљање потписа за учеснике избора. Очекујемо да ћемо изборе провести у складу са демократским стандардима и у роковима", рекао је предсједник ЦИК-а Бранко Петрић.

Усвојено је и упутство о роковима изборних активности, према којем се пријаве за овјеру политичких странака и независних кандидата подносе ЦИК-у најкасније у року од седам дана од дана расписивања избора, односно од 11. до 17. децембра до 16.00 часова.

Одлука о расписивању и одржавању пријевремених избора, упутство о роковима изборних активности, релевантни обрасци и други битни документи биће доступни на интернет старници ЦИК-а www.izbori.ba, под линком који се зове "Пријевремени избори 2019".