latinica  ћирилица
10/12/2018 |  15:56 ⇒ 11/12/2018 | 07:33 | Аутор: СРНА

Лидер ПзП-а поново у Ургентном центру

Предсједнику Покрета за промјене /ПзП/ Небојши Медојевићу, који штрајкује глађу у Заводу за извршење кривичних санкција у Спужу, поново је позлило, па је пребачен у Ургентни центар у Подгорици, гдје му љекари указују помоћ.
Небојша Медојевић (Фото: Nspm.rs) -
Небојша Медојевић (Фото: Nspm.rs)

"Медојевић је поново превезен у Клинички центар Црне Горе", изјавио је функционер ПЗП-а Никола Бајчетић.

Лидер ПзП-а и посланик Демократског фронта у Скупштини Црне Горе Небојша Медојевић ухапшен је по налогу подгоричког Вишег суда јер је одбио да саопшти ко је припадник Агенције за националну безбједност који му је саопштио да је тужилац Миливоје Катнић од бившег градоначелника Подгорице Миомира Мугоше узео 100.000 евра како му не би одредио притвор у случају познатом као "Царине".

Потом је кажњен са још два мјесеца затвора јер је одбио да свједочи у предмету који је формиран поводом његових тврдњи из маја прошле године да је главни специјални тужилац Катнић учествовао у ратном злочину на територији Цавтата током 1991. и 1992. године.

Медојевићу је у суботу, 8. децембра, позлило и пребачен је у Клинички центар. Тада су љекари саопштили да не би смио да не узима храну и да настави бојкот глађу.

Љекари су му дали инфузију и извршили претраге и након неколико часова је враћен у затвор.

Медојевић је ухапшен у ноћи 29. на 30. новембар након сједнице Скупштине Црне Горе и од тада је на свој захтјев у самици и штрајкује глађу, узима само воду и терапију.