latinica  ћирилица
10/12/2018 |  16:17 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Бициклистичка трка "Београд- Бањалука" биће одржана у априлу идуће године

Међународна бициклистичка трка "Београд- Бањалука" биће одржана у априлу идуће године. Општина Власеница је домаћин прве, и старта друге етапе трке.
Бициклистичка трка - Фото: РТРС
Бициклистичка тркаФото: РТРС

Бициклистичка трка Београд-Бањалука један је од највећих регионланих спортских догађаја, а наћи се на мапи Београд-Бањалука, представља велику част за Власеницу.

- То су два центра која повезују Српску и Србију. И такав догађај регионалног карактера да се одвија на подручју Власенице велика је ствар за нас - каже Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

Из бициклистичког клуба Власеница истичу да већ имају искуства са сличним догађајима, јер су већ три пута организовали државна првенства у бициклизму.

- Оно што значи за нас то је да смо ми овом организацијом бициклизам дигли на већи ниво, када је у питању не само Власеница, већ комплетна регија и Српска и БиХ - наводи Жељко Лукић, БК Власеница.

И ове године за трку влада велика заинтересованост. До сада је пријављено 170 бициклиста.

- Прва етапа стартује из Београда 18 априла и завршава се исти тај дан у Власеници након 250 километара. Ми смо одлучили да у Власеници направимо и кругове, да буде још интересантније, а након тога стартујемо према Брчком - каже Владимир Куваља, директор трке.

Бициклисти ће у оквиру трке скоро 800 километара прећи за четири дана и у четири етапе.