latinica  ћирилица
10/12/2018 |  16:26 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

Хашани чекају Ћопићеву кућу - нова туристичка шанса за Крупу на Уни

У Хашанима, родном мјесту књижњевника Бранка Ћопића, у току је изградња реплике куће Ћопића, на истом мјесту гдје је била и његовог дједа Раде, а средства је обезбиједила Влада Азербејџана.

Сада је извјесно да ће изградња куће Бранка Ћопића у Хашанима бити настављена, јер је допремљена неопходна грађа. Уз обновљени дједа Тришин млин, који се налази неколико стотина метара даље, реализују се први објекти из пројекта "Башта сљезове боје-Хашани".

- Значи нам пуно, јер је нешто започето, ево и млин је завршен у функцији је, ради - каже Ранко Стојисављевић, предсједник Савјета МЗ Хашани

За изразито неразвијену општину Крупа на Уни развој туризма значио би много.

- Самом изградњом куће дошло би до добрих услова гдје би Крупа на Уни заједно са "Хашанима-Башта сљезове боје" и наравно родним крајем Бранка Ћопића добили на значају. Гдје би дошло до садржаја и посјете туриста - наводи Младен Кљајић, начелник општине Крупа на Уни.

Ако временски услови дозволе до краја године кућа би требало да буде покривена. А у мају идуће године поново би поред куће Ћопића могао да процвјета сљез.