latinica  ћирилица
10/12/2018 |  16:31 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

"С љубављу храбрим срцима" 23. децембра; Позовите 1411

Хуманитарна акција "С љубављу и храбрим срцима", под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, већ девети пут спроводи се у Српској.

Средства прикупљена ове године биће искоришћена за куповину уређаја за роботски асистирану рехабилитацију дјеце са поремећајима кретања.

Око 150-200 дјеце у Републици Српској годишње има потребу за интензивним физикалним третманом уз коришћење роботике.

Дванаестогодишњој Теодори, која је обољела од церебралне парализе, овај третман ће ускладити покрете што ће јој касније помоћи да лакше ради домаће задатке и постане много самосталнија.

Директан ефекат примјене савремене роботике значи значајно бољи исход лијечења и подизања квалитета живота дјеце са дијагнозама спина бифиде, церебралне парализе, те повредама главе и кичмене мождине.

Подршку кампањи Предсједника Републике, ове године, својим наступима и позитивном енергијом пружиће дјеца и млади умјетници из свих крајева Српске. И они ће, свако на свој начин, допринијети акцији, која ће њиховим вршњацима који имају потребу за роботски асистираном рехабилитацијом обезбиједити адекватно лијечење. Позовите 1411!