latinica  ћирилица
10/12/2018 |  18:25 ⇒ 18:25 | Аутор: Б92

Љекари криви за смрт Асторија?

Тужилаштво Италије је, наводно, пред покретањем оптужнице против два љекара која су одговорна за смрт бившег италијанског фудбалера Давидеа Асторија.
Давиде Астори - Фото: Getty Images
Давиде АсториФото: Getty Images

Давиде Астори је преминуо 4. марта 2018. године, у 32. години живота. Пронађен је мртав у хотелској соби у Удинама, на дан када је Фиорентина требало да игра утакмицу са Удинезеом.

Како јавља италијански медиј "Ла Назионе", италијанско тужилаштво планира да оптужи два љекара која ће, како преносе, бити оптужена за убиство из нехата.

Ти љекари, један из Фиренце и други из Каљарија, немарно су радили свој посао, а Италијани пишу како је Асторијева смрт, можда, могла бити спријечена.

Наиме, наводи се да је Астори био на прегледу током 2016. и 2017. године, а оба пута су нађене мане на његовом срцу, због којих су поменути љекари могли да Асторију забране да настави да се бави фудбалом.

Откад је Давиде преминуо водила се истрага, све до сада када су први пут у јавност изашле информације о љекарском немару. Разлог смрти који је био познат јавности је да је Астори имао "тахиаритмију", због које је његово срце куцало све брже и брже, док на крају није стало.