latinica  ћирилица
10/12/2018 |  21:48 ⇒ 21:50 | Аутор: РТРС

"Врапчићи": Велика част што учествују у акцији "С љубављу храбрим срцима"

Када дјеца помажу дјеци, онда то има посебан значај. Најмлађи бањалучки пјевачи, из дјечијег хора "Врапчићи", поносни су што су и они партнери предсједнице Републике Српске у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", која се одржава већ девету годину.

Хор “Врапчићи“ ове године слави 25 година рада. Изњедрио је бројне таленте и постао прави бањалучки бренд, а њихове пјесме пјевају дјеца широм свијета.

Руководилац Хора "Врапчићи" Бранислав Ђаковић рекао је да је за овај хор познат по свом хуманитарном ангажману, те да се сваке године укључује у многобројне хуманитарне акције, а нарочито када је ријеч о дјеци.

"Ове године предсједник Српске је изразила жељу да јој 'Врапчићи' буду партнер у овој кампањи, те ће нам бити велика част да у том својству покажемо наше умијеће у кампањи која има изузетан друштвени значај", нагласио је Ђаковић.

Сва прикупљена средства намијењена су куповини уређаја за роботски асистирану рехабилитацију, који ће помоћи дјеци са церебралном парализом, повредама главе и кичмене мождине, са различитим поремећајима кретања.

Учествујући у хуманитарним акцијама, ови малишани од најранијег дјетињства уче да буду добри људи, али дају и велику лекцију одраслима, позивајући их да крену њиховим стопама.