latinica  ћирилица
11/12/2018 |  10:27 ⇒ 14:41 | Аутор: СРНА

Ћулум: Добра сарадња са полицијама региона

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум присуствовао је у Скопљу Генералној скупштини Асоцијације шефова полиција југоисточне Европе, током које је оцијењено да полиција Српске квалитетно сарађује са полицијама региона.
Скопље: Скупштина Асоцијације шефова полиција - Фото: СРНА
Скопље: Скупштина Асоцијације шефова полицијаФото: СРНА

Ћулум је у оквиру ове конференције имао излагања која се односе на аналитички извјештај о пријетњама у региону, као и активностима Асоцијације по иницијативи Европске комисије о интегрисаном управљању безбједношћу за земље Балкана и изазовима током размјене информација у оквиру међународне полицијске сарадње.

На дводневној конференцији су једногласно усвојени закључци који се односе на будуће активности које ће земље чланице предузимати у циљу јачања сарадње и безбједности у региону, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Српске.

Асоцијације шефова полиција југоисточне Европе је водећа полицијска асоцијација региона која је посвећена унапређењу полицијског дјеловања на Балкану.

Њени циљеви су интеграција демократских полицијских принципа, усвајање савремених стандарда, размјена информација, као и обука квалификованог кадра кроз едукацију и истраживања.

Асоцијацијом ове године предсједава Министарство унутрашњих послова Македоније.