latinica  ћирилица
11/12/2018 |  10:55 ⇒ 14:21 | Аутор: СРНА

Ухапшен пуковник Рамиз Мићивода

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ јутрос су на подручју Сарајева ухапсили пуковника Оружаних снага БиХ Рамиза Мићиводу, осумњиченог за злоупотребу положаја или овлаштења, саопштено је из Тужилаштва БиХ.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

Мићивода је јутрос ухапшен на подручју Сарајева по налогу тужиоца Посебног одјељења Тужилаштва за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

Он је осумњичен да је злоупотријебио положај и овлаштења тако што је од лица која се баве пољопривредом, незаконито тражио и добио новац да би им, заузврат, омогућио да користе земљиште у надлежности Оружаних снага БиХ.

Истрагом је утврђено да је осумњичени, у два наврата, од тих лица тражио и примио новац у ове сврхе.

У предмету је остварена сарадња са батаљоном Војне полиције Оружаних снага БиХ, а о спроведеној активности информисано је Министарство одбране БиХ.

Осумњичени ће бити предат поступајућем тужиоцу који ће га испитати и након тога донијети одлуку о даљим активностима, наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Из Министарства одбране саопштено је да су истражни органи Оружаних снага БиХ раније дошли до сазнања да је њихов припадник извршио одређене незаконите радње, те предузели законом прописане радње из своје надлежности и о томе упознали Тужилаштво БиХ.

Из Министарства наводе да их је Агенција за истраге и заштиту БиХ обавијестила о хапшењу високопозиционираног припадника Оружаних снага БиХ, које је јутрос извршено по налогу надлежног Тужилаштва.

"Министарство одбране и Оружане снаге БиХ ће и убудуће, у складу са законским овлаштењима, предузимати све потребне мјере и активности с циљем спречавања свих незаконитих радњи, као и свих видова корупције, од било којег припадника Оружаних снага БиХ", наводи се у саопштењу.