latinica  ћирилица
11/12/2018 |  12:04 ⇒ 12:23 | Аутор: СРНА

ВСТС: Наредне седмице интервјуи за главног тужиоца Тужилаштва БиХ

Интервјуи за главног тужиоца Тужилаштва БиХ биће одржани наредне седмице, 17, 18. и 19. децембра, а именовање ће бити у јануару на првој сједници Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ, рекла је Срни портпарол ове правосудне институције Марјана Поповић.
ВСТС БиХ - Фото: РТРС
ВСТС БиХФото: РТРС

Поповићева је истакла да су прошле седмице окончани тестни интервјуи, али није могла рећи ко се кандидовао за ову позицију.

Конкурс за позицију главног Тужиоца БиХ и његових замјеника био је расписан прошле године, али је у мају поништен због усвајања измијењеног Пословника о раду ВСТС-а.

Новим Пословником се, између осталог, предвиђа да се на разговоре за посао неће позивати они кандидати који нису провели три године на функцији за коју аплицирају нити они који имају једног или више сродника у институцији у којој желе посао.

Према незваничним сазнањима Срне, на конкурс за главног тужиоца пријавило се 11 кандидата, међу којима су садашњи вршилац дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, те тужиоци Дубравко Чампара, Мирослав Јањић, Исмет Шушкић, Диана Кајмаковић и Саша Сарајлић.