latinica  ћирилица
11/12/2018 |  12:06 ⇒ 15:13 | Аутор: СРНА

Најзначајнија донација за ФК Борац од српског члана Предсједништва

На донаторској вечери Фудбалског клуба Борац најзначајнију донацију од 500.000 КМ за овај бањалучки клуб дао је члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Милорад Додик, саопштено је из овог клуба.
Пригодан поклон уручен Додику - Фото: РТРС
Пригодан поклон уручен ДодикуФото: РТРС

"Донација ће бити реализована током идуће године", саопштено је након донаторске вечери која је одржана у петак, 7. децембра, с циљем да се клуб додатно стабилизује, има сигурну будућност и од наредне сезоне такмичи у Премијер лиги БиХ.

Из Борца наводе да су веома значајну донацију добили од града Бањалука, која ће бити реализована кроз финансијска средства и инфраструктурне пројекте.

"Прикупљена финансијска средства биће утрошена на покриће трошкова у текућој години, улагања у спортску инфраструктуру и рад са млађим категоријама фудбалера", поручили су из Борца и додали да се на донаторско вече одазвало више од педесет представника јавних и приватних компанија.

Из овог клуба захваљују свим донаторима који препознају потенцијал највећег фудбалског клуба у Српској и доприносе његовој стабилној будућности.

Донаторско "Црвено-плаво вече Борца", јесењег шампиона Прве лиге Републике Српске, одржано је у петак, 7. децембра, у бањалучком ресторану "Агапе".

Гости вечери биле су српске фудбалске легенде, садашњи и бивши играчи, те чланови стручног штаба и руководства Борца, али и челни људи Фудбалског савеза Србије - предсједник Славиша Кокеза, потпредсједник Марко Пантелић и спортски директор Дарко Ковачевић.

Манифестацији је, осим Додика, присуствовала је и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, мандатар за састав нове владе Српске Радован Вишковић, министри у Влади Српске и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, те бројне званице из политичког, привредног, друштвеног и спортског живота Српске, Србије и Бањалуке.

ФК Борац основан је 1926. године, а ове године навршавају се три деценије од освајања југословенског Купа маршала Тита.