latinica  ћирилица
11/12/2018 |  18:10 ⇒ 20:20 | Аутор: СРНА

У сриједу претежно облачно

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ сутра се очекује претежно облачно вријеме.

Током ноћи доћи ће до разведравања, те се сутра јутро очекује мање облака осим сјевера и истока, гдје може бити ниске облачности и магле мјестимично око ријека и у котлинама.

Биће хладно у нижим, а веома хладно у вишим предјелима. Током дана преовладаваће промјенљиво облачно, свјеже и суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне и увече на југозападу и крајњем западу биће потпуно облачно, гдје ће бити услова за слаб мјестимичан снијег, док ће у осталим предјелима остати суво и свјеже.

Дуваће слаб вјетар, већи дио дана југозападни, а у Херцеговини слаба до умјерена бура.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус шест до нула, на планинама до минус 11, на југу од нула до четири, а дневна од један до седам, на југу од пет до 10 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког заовода.

Данас је у централним и источним подручјима било претежно облачно и магловито вријеме, а у остатку земље претежно сунчано.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус 10, Чемерно, Хан Пијесак, Калиновик и Сарајево нула, Гацко, Мраковица, Нови Град и Рудо један, Фоча и Бихаћ два, Мркоњић Град, Невесиње, Шипово, Бугојно и Зеница три, Сребреница, Јајце и Ливно четири, Вишеград, Зворник, Сански Мост и Тузла пет, Рибник и Градачац шест степени Целзијусових.

У Бијељини, Билећи и Српцу данас је у 13.00 часова измјерена температура ваздуха седам степени, Брчком и Стоцу осам, Широком Бријегу и Требињу девет, те Мостару и Неуму 10 степени Целзијусових.