latinica  ћирилица
11/12/2018 |  18:35 ⇒ 18:52 | Аутор: СРНА

Заставу Српске у Кабинету предсједавајућег, изгледа, није видјела једино Kормакова (ФОТО)

Застава Републике Српске била је јасно истакнута у кабинету предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика у Сарајеву приликом његовог недавног састанка са замјеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером о чему јасно свједоче многе фотографије и телевизијски снимци, речено је Срни у кабинету предсједавајућег Предсједништва БиХ.
Састанак Додик - Палмер - Фото: СРНА
Састанак Додик - ПалмерФото: СРНА

"Изгледа да заставу Републике Српске није видјела само америчка амбасадорка у одласку Морин Кормак. Заставу је видио и сам Метју Палмер који је јасно рекао да поштује симболе Републике Српске који су по закону", нагласили су у кабинету српског члана Предсједништва БиХ.

Подсјетивши да је застава Републике Српске утврђена законом и Уставом Републике Српске, из кабинета истичу да "за разлику од амбасадорке Кормак, застава Српске није сметала Палмеру који, такође, представља САД али на мало већем нивоу од госпође Кормак".

Сарајево: Морин Кормак (Фото: СРНА)

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик недавно је и на састанку са члановима Управног одбора ПИК-а објаснио да је БиХ према Члану три Устава БиХ састављена од Републике Српске и Федерације БиХ и да он жели да Српска буде представљена и заставом, у складу са Уставом.

Из Амбасаде САД данас су саопштили да је став Владе САД о застави БиХ јасно исказан током недавног сусрета замјеника помоћника државног секретара Метју Палмера и амбасадора Морин Кормак са члановима Предсједништва БиХ.