latinica  ћирилица
12/12/2018 |  08:14 ⇒ 09:02 | Аутор: СРНА

Софија и Aна из Tребиња пјесмом дају допринос хуманитарној акцији

Пјесмом којом су наступиле заједно на "Ђурђевданском фестивалу", дјевојчице Софија Брборић и Ања Ђурић из Требиња даће допринос хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", која се одржава под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.
Софија Брборић и Ања Ђурић - Фото: СРНА
Софија Брборић и Ања ЂурићФото: СРНА

Осмогодишња Софија и деветогодишња Ања, које је спојила љубав према музици, пјесмом ће дати допринос у прикупљању средстава неопходних за лијечење дјеце.

"Осјећала сам се прелијепо када су ми рекли да ћу управо ја бити једна од двије ученице из нашег града које ће ићи у Бањалуку. Представљаћемо свој град, али, прије свега, желим да пошаљем поруку нашим другарима да брзо оздраве", рекла је Ања Ђурић, која је ове године уписала први разред Музичке школе.

Софија Брборић, која долази из музичке породице и ученица је првог разреда Музичке школе, одсјек за клавир, такође је пожељела оздрављење другарима.

Софијина мајка Љиљана Брборић рекла је да јако поносна чињеницом да ће њено дијете учествовати у овој хуманитарној акцији помоћи болесној дјеци, додајући да се управо на овакав начин дјеца од наранијег узраста уче правим вриједностима.

"Мислим да је ово прије свега прелијеп гест да малишани помогну малишанима, да покажу тој дјеци да нису сама и да осјете шта значи хуманост на дјелу", рекла је Брборићева.

Она је истакла да овакве акције уједине цијелу Републику Српску, те изразила наду да ће у овој акцији бити прикупљена неопходна средства и оцијенила да су се и претходних година сви радо одазивали.

Средства прикупљена у овогодишњој хуманитарној акцији "Са љубављу храбрим срцима" биће искориштена за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију дјеце са поремећајима кретања.

У Републици Српској годишње од 150 до 200 дјеце има потребу за интензивним физикалним третманом уз кориштење роботике, а такав савремени третман не могу добити ни у Републици Српској, ни у Србији.

Директан ефекат примјене савремене роботике је значајно бољи исход рехабилитације и подизање квалитета живота дјеце са дијагнозама церебралне парализе, спина бифиде, као и повредама главе и кичме.

Новина је да су партнери предсједника Републике у овогодишној хуманитарној акцији млади таленти из Градишке, Приједора, Бијељине, Угљевика, Теслића, Требиња, Источног Сарајева, Добоја, Мркоњић Града, Прњавора, Дрвара, Бањалуке и Зворника.

У оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима" 23. децембра у 17.00 часова у Културном центру Бански двор у Бањалуци биће одржано донаторско вече.

Прво донаторско вече одржано је 2010. године.