latinica  ћирилица
12/12/2018 |  08:28 ⇒ 08:29 | Аутор: Б92

Тринкијери: Није готово док се не заврши

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери био је веома задовољан због побједе његових изабраника у мечу 9. кола Еврокупа над Асвелом, 78:75.
Андреа Тринкијери (Фото: Н.Неговановић) -
Андреа Тринкијери (Фото: Н.Неговановић)

"Црно-бијели" су преживјели драматичан финиш, али су на крају за добру игру и велику борбеност награђени побједом која им даје наду да ће се пласирати у Топ 16 фазу.

Италијански стручњак је признао да је његов тим урадио доста добрих ствари у овом мечи и да полако напредује.

"Стварно не знам како смо побиједили. Истина је да смо урадили много тога доброг, али мало је недостајало да све то упропастимо због лоше концентрације и непотребног компликовања у самом финишу сусрета. Ипак показали смо да имамо велико срце. Водили смо, па губили, на крају добили меч. То је веома добра ствар за овако млад тим. Показало се да није готово док се не заврши", рекао је Тринкијери.

Алексеј Николић је био један од најбољих играча утакмице, меч је као и Лендејл и Пејџ завршио са 15 постигнутих поена од којих су неки били у кључној четвртини.

"Знали смо да је Асвел екипа која игра изузетно физички и можда и најагресивније у овој групи. Играли су чврсту одбрану и веома организовано у фази напада. тежак су протовник, посебно када играју пред својим навијачима. Играли смо добро, мада је били успона и падова у трећој четвртини. Ментално смо остали у утакмици што је било најважније и што нас је, на крају, довело до побједе", рекао је Алексић.

Послије овог меча, Партизан је на четвртом месту у Ц групи Еврокупа са скором од три побједе и шест пораза, али ривали у борби за Топ 16 фазу, Турк Телеком и Тренто своју утакмицу девете рунде играју у сриједу 12. децембра.

Еврокуп, 9. коло
уторак
Тофаш - Лимож 92:98
Улм - Морабанк Андора 88:80
Арка - Алба 64:76
Асвел - Партизан 75:78
Торино - Ритас 96:101 продужеци
Валенсија - Зенит 97:89
сриједа
17.00 Уникс - Уникаха
18.00 Локомотива (К) - Цедевита
18.00 Турк Телеком - Тренто
19.00 Ц. звезда - Бреша
19.00 Морнар - Франкфурт
19.45 Монако - Галатасарај