latinica  ћирилица
12/12/2018 |  08:35 | Аутор: СРНА

Одаловић: Ментори Харадинаја натјерали да одустане?!

Генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић рекао је да би волио да је порука Приштине да неће бити нових мјера против Београда посљедица ангажовања ментора и спонзора премијера самопроглашеног Косова Рамуша Харадинаја.
Вељко Одаловић (Фото: Медија центар Београд) -
Вељко Одаловић (Фото: Медија центар Београд)

Он је нагласио да Харадинају, који се игра ватром, није требало дозволити егзибиционизам који спроводи према Србима.

"Сам Харадинај раније говорио да ће чинити онако како буду рекли Американци и он покушава да добије подршку за игру којом се игра, а то је формирање војске. Ако је неко сео и схватио шта то значи и позвао га да одустане, то је добро", рекао је Одаловић за РТС.

Оцјењујући да је најава нових мјера Приштине усмјерена ка томе да се унесе што више страха и несигурности међу Србима на Космету, Одаловић је истакао да су Срби добро организовани и да шаљу јасне поруке да ће издржати. "Држава Србија неће оставити Србе на Космету", рекао је Одаловић.

Према његовим ријечима, живот тих људи требао би да се врати на стање од прије 20 година јер послије погрома Срби се осјећају несигурно, не знају да ли ће им неко плијенити аутомобиле, да ли ће им дозволити да улазе и излазе са Косова и Метохије или ће им увести неке мјере које се односе на динар.

Коментаришући најаве у медијима о именима која ће се наћи пред Специјалним судом за злочине ОВК-а, Одаловић је рекао да су то људи за које постоје озбиљни досијеи о злочинима и команданти такозваних зона одговорности.

Он је указао да је државна Група за утврђивање чињеница о злочинима предала документ Тужилаштву који осликава командну структуру ОВК-а и њихову везу са злочинима.