latinica  ћирилица
12/12/2018 |  09:15 | Аутор: РТС

Звезда против Бреше за пласман у наредну рунду Еврокупа

Кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу Бреше у деветом кола Еврокупа и врло важном мечу за даљи пласман у групи А. Меч се игра у дворани "Александар Николић" од 19 часова.

"Црвено-бијели", након наставка добре серије у АБА лиги и убједљиве побједе над Задром у недјељу, дочекују Брешу. Црвена звезда са скором 4-4 одлучује о својој судбини, а побједа над италијанском тимом практично "отвара" врата другој фази која стартује 2. јануара 2019. године.

"Овом мечу је претходила добро одиграна утакмица против Задра. Меч са Брешом је врло битна утакмица за нас, играћемо код куће, пред нашим навијачима, требало би да одиграмо једну добру и квалитетну утакмицу и да побједимо" изјавио је тренер Црвене звезде Милан Томић.

Стратег црвено-белих се осврнуо и на први дуел ова два тима, који је значио и први пораз за српског шампиона у Еврокупу:

"Кад би размишљали о прошлости, никада ништа не бисмо радили добро у животу, тако да не размишљамо о тој првој утакмици. Погледали смо дјелове те утакмице од тамо, сигурно је Бреша јача за овај меч, довели су још једног играча. Јаки су на бековским позицијама. Ми смо кренули да радимо на тренинзима и да се припремамо за вечерас. Не размишљамо о исходу осталих мечева, као ни о ономе што нам слиједи даље, само о следећој утакмици размишљамо".