latinica  ћирилица
12/12/2018 |  09:22 ⇒ 10:38 | Аутор: СРНА

Томић: Тврдња да је Додик подијелио новинаре - медијска манипулација и спин

Новинар ТВ 1 Слађан Томић рекао је да је тврдња да је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик подијелио новинаре из Републике Српске и Федерације БиХ једна од највећих медијских манипулација и спинова којима је присуствовао.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Наравно да то није истина. Наравно да на то нисмо пристали. О чему се ради? Након отказивања консултација Додик је јавио да ће новинарима дати изјаве у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву. Његови сарадници су нам рекли да неће бити прес конференције, али да је Додик вољан новинарима одговарати, али у три групе", написао је Томић на свом фејсбук профилу након што је портал "Кликс" објавио да је "Додиков протокол подијелио новинаре", те да је прво одржао конференцију за новинаре из Републике Српске, а потом за новинаре из ФБиХ.

Он је навео да је новинарка БН ТВ Слађана Јашаревић питала да ли могу изјаве један на један, а да је одговор био "Не, подијелите се у групе".

"На питање колико група и како да се дијелимо, одговор је био: 'Како ви хоћете'. Сасвим је случајно испало да су се медији тако подијелили. А како? Па тако што медији из Републике Српске имају дописништва удаљена неколико стотина метара од зграде дешавања, док смо ми остали долазили из Сарајева", навео је Томић.

Он је навео да су тако поједини новинари намјерно или не, овом друштву рањеном национализмом нанијели још један убод и да им је то на част и етику.

У кабинету предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика за  Срну  је речено да је портал "Кликс" злуопотријебио јучерашње гостопримство предсједавајућег Предсједништва и чланова његовог кабинета у сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву, производећи у јавности догађај о наводној сегрегацији новинара из Федерације БиХ, који уопште није ни постојао.